Hassailt

Op maandag de 23e juli de oude Brons uit 1923 weer gestart, op weg naar Hasselt voor de jaarlijkse reünie en zomervergadering van de LVBHB. Eerste etappe gaat tot Arnhem, met vast bemanningslid en 1e stuurman Iris en passagier Hanna. Dinsdagochtend J. van station gehaald en op weg naar Zutphen waar ’s avonds K. arriveert. Woensdags naar Deventer en donderdag door naar Hasselt waar al zo’n 170 oude bedrijfsvaartuigen aangekomen zijn. Er is een plek voor de Jeanette gereserveerd aan de wal bij het “Diamanten Bolwerk”. Vanwege de wind wordt uiteindelijk noodgedwongen Plan C uitgevoerd, toch maar eens serieus naar een boegschroef kijken… Op vrijdagochtend een bijeenkomst in de Terra Nova van het Schepencarroussel, een goed initiatief om schepen en ligplaatsen aan elkaar te koppelen zodat ons varend erfgoed een beetje in beweging blijft.  En de mannen van Admiraal maken de laatste klusjes af die nog resteerden van de brand. ’s Avonds met Katheline naar de zomervergadering. Zaterdag op de kade diverse demonstraties van het oude handwerk: zand lossen met een zelflosser, takkenbossen lossen en laden, oude tractoren, vis roken (ja, vis kan je roken), vis bakken bij de zalmschouwen die een week geleden nog in Wijk bij Duurstede waren. Schippersmaal op de jachtwerf naast Bodewes. Veel aanloop van vrienden en bekenden. Marleen, Pim & Mia, Tineke & Tom & kinderen. Gezellig. Mooi weer ook.

Maandag zetten we koers naar Kampen waar Tineke, Roos en Tycho afstappen. Dinsdag varen schipper en 1e stuurman door naar Elburg, een prachtig oud vestingstadje. Woensdagochtend komt Jola ontbijten. Donderdag  verder naar Spakenburg, voor anker ten oosten van de havenmonding. En vrijdag bereiken we Amsterdam waar we onze inmiddels vertrouwde plek weer innemen aan de Veemkade. Wat is het Oostelijk Havengebied toch een prachtig stuk stad geworden. Na een heerlijk weekeinde in onze hoofdstad leggen we maandag in 8 uur de laatste kilometers af via het Amsterdam Rijn Kanaal naar Wijk bij Duurstede, onze thuishaven. In totaal 48 motoruren ofwel circa 340 liter diesel verstookt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.