Naar de werf

Het is al weer 4 jaar geleden dat de Jeanette het water uit geweest is. Er zijn ondertussen zoveel mosselen onder het schip gegroeid (1 miljoen om precies te zijn) dat de gemiddelde snelheid nog maar 8 kilometer per uur bedraagt, in plaats van 12 km/h. En daarom zijn we 5 april vertrokken uit Wijk bij Duurstede en koers gezet naar Vreeswijk. Sinds de Jeanette in Wijk ligt hebben we Vreeswijk als vaste werf. De eerste keren (1997, 2001) was het nog de werf Buitenweg. Na 145 jaar heeft de familie de werf in 2002 overgedragen aan de gemeente Nieuwegein. Deze heeft het verhuurd aan de Stichting Museumwerf Vreeswijk. Inmiddels draait de Museumwerf Vreeswijk alweer een heel aantal jaar als dè werf voor historische schepen. De toeter die ooit vroeg in de ochtend aankondigde dat het werk gaat beginnen hoor je niet meer. Het werk begint nu pas om 9 uur en het tempo ligt een stukje lager. Dus toen we de volgende ochtend informeerden wanneer we het water uit zouden gaan hoorden we: ” tja, we schuiven het een weekje door...” Bij oude schepen kom je soms onverwachte reparaties tegen. Zodat we alvast kunnen wennen aan het relaxte tempo van onze Frankrijk reis over een paar weken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.