Curriculum Vitae

Henk Muis werd geboren op 15 maart 1953 in de Noordoostelijke Polder. Na de HBS-B gevolgd te hebben in Emmeloord studeerde hij technische natuurkunde aan de Technische Hogeschool Twente, tegenwoordig Universiteit Twente. Daar studeerde hij in maart 1977 af als natuurkundig ingenieur op het gebied van de lage temperaturen fysica.

Van 1978 tot 1979 was hij werkzaam aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam op de afdeling Electro-neurologie waar hij onderzoek deed aan Doppler-apparatuur voor medische toepassingen.

Van 1981 tot 1990 werkte hij als onderzoeker en projectleider bij de Stichting Energie Anders in Hoek van Holland, later omgedoopt in Communicatie- En Adviesbureau over energie en milieu (CEA). Onderwerpen waar hij zich mee bezig hield waren windenergie, zonne-energie, aardwarmte, milieukundige en planologische aspecten van grootschalige energie-opslagsystemen (Plan Lievense), waterstofeconomie. Later verschoof de belangstelling naar beleidsvoorbereidende en beleidsonderbouwende studies op milieugebied, o.a. een modelmatige studie naar verpakkingsafval voor de Novem en een pilotstudie naar de milieu-effecten van lichtbronnen voor VROM.

Sinds 1990 heeft hij zijn eigen bureau dat projecten uitvoert op het raakvlak van product en milieu, o.a. beleidsstudies over milieubewust ontwerpen in opdracht van VROM, onderzoek naar energie-efficiƫnte verlichting, informatie-overdracht naar het MKB over milieugerichte productontwikkeling en projecten voor de Stichting Milieukeur. Verder houdt hij zich bezig met het ruimtegebruik van energieleveringsketens. Hij had zitting in ondermeer de denktank voor de LCA-methodiekontwikkeling en in de begeleidingscommissie van de milieumaatstudie lichtbronnen. In 1995 werd hij voorzitter van de stichting Eternally Yours die zich bezig hield met de culturele levensduur van producten.

Van 1999 tot eind 2012 was hij raadslid voor GroenLinks in Wijk bij Duurstede; in die periode was hij van 2006 tot 2010 wethouder Ruimtelijke, Economische en Duurzame Ontwikkeling.

In 2013 richtte hij met anderen de EigenWijkse Energie Coƶperatie op waar hij sindsdien voorzitter is.

Henk Muis woont en werkt op het varend historisch binnenvaartschip Jeanette met als domicilie (sinds 1994) Wijk bij Duurstede.

Universiteit Twente

gewijzigd 23 februari 2015

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.