Eternally Yours

Pas nog een bruikbare stofzuiger of een stoel langs de stoep gezet? Consumenten omringen zich steeds meer met producten waaraan ze zich steeds minder hechten. Een ingewikkeld samenspel van kleine tegenvallers – een kras, een knop die het niet doet, technisch betere opvolgers, ergernis over gebruik – zorgt dat we al bijna een aanleiding proberen te vinden om spullen weg te kunnen doen. De Stichting Eternally Yours zoekt oplossingen.

Hoe en wat?

In november 1995 hebben ontwerper Liesbeth Bonekamp, publicist Ed van Hinte, onderzoeker Henk Muis en organisator Arnoud Odding de stichting Eternally Yours opgericht. Voor de nodige reflectie op afstand is een Raad van Advies geformeerd, bestaande uit Hans Achterhuis, Ezio Manzini en John Thackara.
Eternally Yours wil inzicht genereren en verspreiden in ontwerp, productie en gebruik van, en dienstverlening rondom producten die uitlokken tot langdurig gebruik. Zij streeft dit doel na met onderzoek en via het initiëren en begeleiden van afstudeerprojecten, het organiseren van bijeenkomsten, workshops en symposia, het uitbrengen van publicaties en het stimuleren van demonstratieprojecten op dit terrein.

In de periode van 1995 tot 2005 is er tweemaal een groot internationaal congres georganiseerd, de eerste in 1997 in Den Haag “visions on product endurance” en de tweede in 2003 in Eindhoven “time in design”. Beide congressen gaven aanleiding een boek te publiceren. Ook zijn bijdragen geleverd aan bijeenkomsten, tentoonstellingen en congressen van derden. In het archief zijn rapporten, jaarverslagen en andere publicaties te vinden.

Time in Design     Proud Plastics     Surviving the Internet     Doors of Perception 3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.